Si has arribat aquí és perquè tens algun interès especial en l’àmbit de l’educació. Doncs et dono la benvinguda, ja que et trobes davant d’un nou paradigma d’ensenyament que pretén revolucionar la manera d’aprendre.

El currículum escolar és molt ampli, però en l’àmbit d’ensenyar a estudiar passa una mica per sobre, sense poder aprofundir amb les necessitats actuals. És aquest el motiu del gran fracàs escolar que està patint la nostra societat? I si és així, per què no fem res per canviar-ho? Parteixo de la premissa que si estem fent alguna cosa  i no ens dóna els resultats que volem, el que hem de fer és canviar el que fem per obtenir resultats diferents. Així doncs, aprèn a estudiar sorgeix de la necessitat de l’alumnat. Després de molts anys de donar classes particulars, la conclusió que he tret en els meus alumnes és que els hi falten estratègies a l’hora d’estudiar. Al 80% de les classes no havia d’explicar matèria, sinó com assimilar-la millor.

D’aquí sorgeix doncs la bombeta amb el llapis, les noves estratègies que podem aplicar quan s’estudia.

Però, què és aprèn a estudiar i en què et pot ajudar, a tú o als teus?

Doncs aprende a estudiar són sessions d’estudi que es fan al domicili de l’alumne, en les que treballem sobre les seves necessitats i en el context real del moment. Per exemple: aprendre a fer un treball en grup, organitzar-se el temps per estudiar amb temps pels trimestrals, com fer un bon resum o esquema… I sobretot, el que treballem és la motivació i l’autonomia. La diferència d’aprendre a estudiar i les classes particulars de repàs, és que a aprèn a estudiar li donem autonomia a l’estudiant, i la seva motivació es va veient reforçada a mesura que avancen les sessions. Per tant, a mig i llarg termini és una gran ajuda per l’estudiant i per la família. L’estudiant pot aplicar les eines i estrategies apreses a totes les assignatures (no a una en concret) i la família estalvia diners, ja que no necessita aquesta ajuda, i millora el clima i ambient familiar.

Per tant, si voleu més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres!

En properes entrades del blog, anirem tractant temes concrets, donant consells per aplicar a l’hora d’estudiar. I us demanem la vostra participació! Hem obert un formulari al lateral dret en el qual podeu fer arribar les vostres preguntes, consultes, dubtes… i els anirem resolent setmana a setmana per ajudar-vos en el vostre aprenentatge!

Jessica Ibañez