Donades les dates en què ens trobem, ha arribat el moment de començar a preparar el que, segurament, serà el tram més difícil el curs acadèmic.
Després de les vacances de Pasqua, el calendari escolar agafa un ritme frenètic i a la que ens donem conta, ens trobem a la setmana d’abans dels exàmens de juny. Ens trobem en un moment crucial, en el que els alumnes han de ser conscients de tot el que està en joc. És el moment de donar l’últim pas, de fer l’últim esforç. És el moment d’agafar aire i preparar-se per l’últim esforç de la temporada, de manera que assolireu l’èxit en els estudis i podreu gaudir del merescut descans.

Davant d’aquesta situació, la pregunta crucial pels nostres fills, alumnes i inclús, nosaltres mateixos és: com afrontem el final de curs?
En realitat, no hi ha una poció màgica que asseguri l’èxit escolar. En canvi, sí que podem destacar alguns aspectes que poden ajudar als estudiants a encarar el final de curs amb seguretat i garanties. És important que els pares i els tutors focalitzem la seva atenció en la importància del dia a dia i al mateix temps, trasmetre’ls confiança i positivisme.
La premissa que us volem transmetre des dAprende a estudiar és: Voler és poder
A més, a hores d’ara els alumnes juguen amb un punt a favor: ja coneixen la metodologia de cada professor. Per tant, saben la seva exigència i el tipus d’exàmens. Aquest coneixement els ajuda per aprofundir en uns aspectes, comprendre millor el contingut i aconseguir el resultat acadèmic esperat.

Què es pot fer per preparar millor el final de curs acadèmic?
En línia a la metodologia que utilitzem a les classes d’aprende a estudiar, us comento els principals aspectes a tenir en compte:

  • Organització prèvia: aprofita aquests dies per posar en comú les matèries amb els teus companys, comprova que domines els conceptes i els que has de treballar més. Són setmanes ideals per anar a tutories per resoldre dubtes
  • Tècniques d’estudi: utilitza les tècniques que et vagin millor per cada assignatura. En matèries més practiques procura invertir temps per realitzarexercicis i resol models d’exàmens.
  • Durant les setmanes d’exàmens: repassa el temari amb calma. Dedica temps a descansar i dormir el necessari. Presentat a l’examen descansat i amb la ment fresca.

M’agrada comparar el curs escolar amb una carrera de llarga distància. En aquests últims metres que estem recorrent es nota el cansament i la major part de l’esforç ja està fet al llarg de tot el curs. Però és ara quan hem de fer l’últim esforç per obtenir el resultat merescut. Val la pena fer l’esprint final per arribar a la meta.

Què podem fer els pares?
Motivar-los, amb la recompensa que ve després de l’últim esforç: Arriben les vacances! Tindran temps per ells, per noves aventures amb els seus amics, per gaudir amb la família…. Potser fareu un viatge o unes setmanes d’estiueig al poble… sigui com sigui tindran molt de temps per divertir-se i descansar. Però no només aixó, també a l’estiu tindran la opció de millorar les seves capacitats d’aprenentatge amb les classes d’estiu que us oferim. Aquestes perspectives que vénen tant de gust, els ajudaran a superar els últims moments d’esforç del curs. I sobretot, aprendran una lliçó important: tot esforç té la seva recompensa.