RECURSOS PER GRAUS SUPERIORS, UNIVERSITARIS I ADULTS.
RECURSOS PER GRAUS SUPERIORS, UNIVERSITARIS I ADULTS.
Problemes freqüents:
- Tens dificultat per integrar la informació de diversos mitjans (classe, internet, llibres de text…)
- Tens dificultat per prendre apunts a classe
- Et costa destacar la informació important de la irrellevant.
- No saps veure les relacions entre els diferents capítols del temari. Et costa relacionar idees.
- No trobes el moment per posar-te a estudiar i de cop, s’ajunten tots els exàmens amb treballs a entregar, i no arribes a tot.
- No et resulta còmoda la tipologia d’exàmens amb que t’avaluen i no obtens els teus millors resultats.
- Et poses nerviós o no tens suficients eines per fer una bona exposició oral o presentació de treball.
- Vols poder disposar de temps per compaginar la teva vida familiar-laboral amb l’estudi
Solucions d’”Aprende a estudiar”:
- Formem en tècniques d’estudi i estratègies per elaborar síntesis completes i obtenir la informació rellevant des de les primeres lectures.
- Al treballar amb les estratègies apreses, l’aprenentatge és més significatiu i és més fàcil establir relacions amb el contingut.
- Establim un horari de treball realista y pactat, de tal forma que no hi hagi opció de decidir per on començar ni a quina hora. Juntament, establim una programació a mesos vista per poder preparar tots els exàmens i treballs amb tranquil·litat i de forma eficaç.
- Treballem concretament per la tipologia d’examen amb la que ens enfrontem, ja que no es la mateixa manera d’estudiar per un examen tipo test, un oral o un de redactar.
- Dotem d’eines concretes per exàmens i/o presentacions orals, per reduir els nervis i sortir-se amb èxit.
- Amb la bona gestió del temps donada la planificació, donem lloc a una millor conciliació de la vida personal, ja que és possible dedicar-li menys temps a l’estudi, però fer aquest més productiu, i poder-nos dedicar a altres activitats.
Valorem el teu mètode d’estudi i t’orientem en la seva millora. Fes el següent test i descobreix com estudies.

Jessica Ibáñez - Directora i Fundadora
– Graduada en Psicologia amb menció en Anàlisi i Intervenció psicoeducativa (Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona)
– Màster en Coaching educatiu
– Curs de PNL en entorns educatius
– PNL practitioner & Coach professional
– Curs d’intervenció estratègica en la infància i adolescència
– Curs de Reeducació psicopedagògica
– Curs de dominar l’ortografia: el mètode visual
– Curs de dificultats específiques d’aprenentatge
Benvingut/da al test d’Aprende a Estudiar – Hàbits d’estudi
Com neix “Aprende a estudiar”?
Jo vaig començar a donar classes particulars des que vaig començar la carrera de psicologia a varis alumnes. Aquests alumnes van anar en augment ja que la demanda de classes de reforç era cada vegada més alta. El que percebia en les meves classes, amb els diferents alumnes, és que no eren estudiants que tinguessin dificultats amb el temari de les assignatures, sinó que no sabien com estudiar-se-les per treure bones notes, o com organitzar-se-les per arribar a passar varis exàmens seguits. Així que vaig començar a ensenyar-los tècniques d’estudi i estratègies per obtenir millors resultats, i cert és que els resultats van anar en augment. Llavors vaig fundar “Aprende a estudiar”.
“Aprende a estudiar” sorgeix doncs, del meu procés d’involucració en l’aprenentatge dels meus alumnes, i la necessitat de poder ajudar a més estudiants, donat l’ús excessiu i sense control de les classes de reforç
Com treballem en els nostres programes:
“Aprende a estudiar” és un programa, segons la Psicologia, de tall cognitiu-conductual, en el que ensenyem als alumnes a aprendre a estudiar (com el propi nom indica) a domicili, amb la comoditat d’estar a casa seva.
Som un equip multidisciplinari. Ajudem als estudiants, a través de les classes particulars, a treballar l’estudi amb un mètode, i en aquest mètode incorporem les tècniques d’estudi i les estratègies necessàries per millorar la qualitat dels seus aprenentatges. Anem treballant aquests aspectes sobre les diferents tasques escolars que van tenint regularment.
En una sessió tradicional, el que acostumem a fer és, primerament, dedicar un temps a veure que han de fer, aconseguir la millor organització durant la setmana i, a continuació treballem sobre el material que ells tenen, i així, aprenen a la vegada que practiquen.
Acostumem a realitzar una sessió d’una hora o hora i mitja setmanal, en la que organitzem amb l’alumne el treball que han de fer durant els dies que no fem sessió conjunta. Així, fomentem el desenvolupament de l’autonomia de l’alumne, a la vegada que la constància. I com els resultats es veuen incrementats en seguida, això produeix un augment de la motivació que retro alimenta el procés.
Pensa que: només canviem els nostres resultats quan fem alguna cosa diferent!